Hoera, de school weer gestart.

Vandaag 2 november is de Nyodema school weer open gegaan . Gelukkig kan er onderwijs gegeven worden.

De kinderen zijn weer op school. Fijn ze terug te zien en voor hen mooi dat er weer onderwijs is. Het onderwijs team heeft er veel zin in en ook de kinderen zijn happy dat ze naar school kunnen.

www.gambianyodema.nl

Wel met mondkapje op, want ook op school worden nog steeds de covid maatregelen nageleefd. Er is gestart met een grote groep van leerlingen, de komende dagen is het afwachten hoeveel van de oud leerlingen terugkomen naar school. Omdat er de afgelopen periode voor de bevolking weinig tot niets te verdienen is geweest heeft de stichting besloten om de kinderen de eerste twee maanden gratis onderwijs te bieden.

In de maanden dat de school gesloten is geweest is er bij de stichting niet stilgezeten. Zo is er voor gezorgd dat de school voorzien werd van een nieuw dak.

Ook zijn de vloeren opnieuw aangesmeerd met specie om zo optrekkend vocht te voorkomen. De school staat er weer netjes bij om de kinderen te ontvangen. Nieuwe uniformen zijn besteld, van een betere kwaliteit stof zodat de kinderen er langer mee vooruit kunnen. Erik , oud onderwijzer uit Rotterdam, heeft een mooi schoolbord geregeld. Pas opgehaald en is onderweg naar Gambia. Erik super bedankt !!.

www.gambianyodema.nl
mooi echt schoolbord, weer een stap vooruit,top Erik!

Lia heeft in de maanden hiervoor een voedselpaketten aktie op touw gezet om noodleidende families te helpen. Door haar inzet hebben vele mensen zakken rijst en groentepaketten in ontvangst mogen nemen. De vele sponsoren die dit mogelijk gemaakt hebben heel hartelijk bedankt. Pa Lamin heeft de distributie in Gambia geregeld.

Dozen met kleding zijn ook richting Gambia gegaan en ook deze heeft Pa Lamin uitgedeeld aan de mensen in Ebotown, de wijk waar de school staat.

Wij zijn weer heel blij dat de school van start gegaan is en dat we met behulp van alle sponsoren de mensen in Gambia een steuntje in de rug kunnen geven.

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk