Bezoek Gambia november.

Afgelopen november zijn Lia en Robert weer in Gambia geweest. Later die week is ook bestuurslid Mirjam met partner Ed gearriveerd.

De eerste dag zijn we gelijk aan het werk gegaan. De kleding in de opgestuurde dozen gesorteerd en verdeeld in zakken. Dit alles bij Pa Lamin op de compound samen met de familie. Zijn zussen hielpen met sorteren en inpakken, Pa Lamin zijn vrouw Aja bereidde ondertussen een heerlijke Afrikaanse maaltijd. Pa Lamin zijnmoeder bekommerde zich over eigen kinderen en gaf wat arme kinderen uit de buurt een schaal met eten zodat ook die buikjes weer gevuld waren.

gambianyodema.nl

De volgende dag een bijeenkomst georganiseerd op school. De ouders waren uitgenodigd om te komen. Allereerst de ouders toegesproken over onze plannen met de school. Dat we de school willen kopen zodat deze groter kan worden en de kinderen langer onderwijs krijgen. Ook de ouders duidelijk gemaakt dat we dit samen doen, dus met name dat het schoolgeld voor de kinderen betaald wordt. De meeste gezinnen moeten het bedrag kunnen betalen, uitzonderingen zijn er altijd maar daar is dan wel een oplossing voor te verzinnen. Na het officiële gedeelte zijn we de zakken met kleding gaan uitdelen, Wat waren de ouders en kinderen weer blij met hun nieuwe spullen.

Later die week zijn er gesprekken geweest met de eigenaren van de grond en de school. Er is bereidheid tot verkoop maar dit gaat op z`n Gambiaans, er zijn meerdere partijen die een belang hebben bij de verkoop dus deze onderhandelingen gaan nog wel even duren. Geeft ons nog tijd om fondsen bijeen te krijgen om dit alles te bekostigen. (Thuis in Nederland waren bestuurslid Hans en partner Hennie al volop bezig met voorbereidingen voor een benefiet concert.)

Lia en Mirjam hebben een ochtend op school met de leraressen en leraar bij elkaar gezeten om het gekregen Montessori lesmateriaal te bekijken en uitleg te geven hoe dit toe te passen.gambianyodema.nl De leraressen en leraar waren zeer enthousiast over het lesmateriaal. Terwijl heeft Robert nog een opbergkast in elkaar gezet om de spullen in op te bergen. We hebben ook de kinderen tandenborstels en tandpasta gegeven met daarbij een tandenpoetsinstructie.

De school draait prima op dit moment en de leraar en leraressen doen het ook geweldig. In het kader van de groei van de school is er ook een onderwijs assistente aangenomen. Deze lerares in opleiding is een goede aanvulling voor het team, dus Nyodema (met elkaar) maken we de school beter.gambianyodema.nl

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk