Graduation party

Eind juni, begin juli is er het einde van het schooljaar in Gambia. Dus ook voor de Nyodema nursery school. Het schooljaar wordt afgesloten met de graduation party. De kinderen uit de hoogste klas die de school gaan verlaten worden in het zonnetje gezet en er is een officiële uitreiking van de behaalde diploma`s. Hoofdonderwijzeres Louresse heeft samen met de andere onderwijzers en Pa Lamin de boel georganiseerd. Lia heeft ook in de week voor de party veel werk gedaan en het geheel ondersteund. En ze hebben dit weer super gedaan. Het schoolplein was prachtig ingericht en versierd, een geluidsinstallatie geregeld en een collega onderwijzer was er om het geheel aan elkaar te praten.

www.gambianyodema.nl
Hoofdonderwijzeres Louresse met het mooie diploma voor de kinderen

De ceremonie begon met het afspelen en meezingen van het volkslied van the Gambia. Hierna was het de beurt aan de kinderen om het schoollied te zingen. Vervolgens werd er gebeden voor de moslim aanwezigen gevolgd door een gebed voor de christelijke aanwezigen. Mooi dat dit in Gambia samen kan gaan. Lia werd uitgenodigd om haar openingsspeech te houden namens de stichting.

Nu waren de kinderen aan bod, er werd gezongen, toneelstukjes opgevoerd en natuurlijk veel gelachen. De kinderen deden het geweldig. Dit alles voor de toegestroomde vaders en moeders, familie en buurtbewoners.

www.gambianyodema.nl
best spannend zo voor al die mensen
www.gambianyodema.nl

Het was een prachtig kleurrijk geheel, de kinderen in hun schooluniform en de Gambiaanse mensen in hun mooiste kleding.

Dan was er tijd voor het uitreiken van cadeautjes en de diploma`s. Voor deze gelegenheid was er een afvaardiging gekomen van het ministerie van onderwijs. Super voor de school dat er ook van die zijde belangstelling is. Staan we toch weer goed op de kaart.

Een grote eer voor ons dat wij ook de kinderen cadeautjes mochten overhandigen. Ook Pa Lamin droeg zijn steentje bij.

Trots en blij zijn we dat er toch weer 16 kinderen een mooi begin meekrijgen. Blij en ook een beetje verdrietig, je kent de kinderen nu al een tijdje en je krijgt toch een band met deze lieve schatten. Ook de kinderen waren blij met hun diploma maar ook verdrietig dat ze nu hun fijne school gaan verlaten. Hoe mooi zou het zijn als we ook de basisschool kunnen realiseren en zo de kinderen 9 jaar onderwijs kunnen aanbieden.

Maar de blijdschap overheerst dus was het tijd voor feest. Dat kan je wel aan de Gambianen overlaten. De D.J zorgde voor de muziek en de hele boel ging los! Al met al een prachtige ervaring voor ons en zeker voor herhaling vatbaar. Wij gaan door om de school groter en nog beter te maken en hopen in de toekomst op een school met kleuter en basisonderwijs.

feest
gambianyodema.nl
trotse moeder

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk